Pc-pelit

Pc-pelit tarkoittavat videopelejä, joita pelataan tietokoneella näppäimistön ja hiiren avulla. Pc-pelejä voi pelata tavallisella pöytäkoneella ja kannettavalla tietokoneella, mutta saatavilla on myös erityisesti pelikäyttöön suunniteltuja tietokoneita, joissa riittää tehoa nimenomaan pelaamisen tarpeisiin, ja joiden näytöt on varusteltu korkealla resoluutiolla. Riippuen pelin luonteesta, pc-pelejä voi pelata joko yksin tai yhdessä muiden pelaajien kanssa. Yhdessä pelaamiseen on pari erilaista vaihtoehtoa riippuen siitä, pelataanko pc-peliä samassa paikassa fyysisesti eli laneissa vai verkossa multiplayer -tilassa.

Pc-pelit

Pc-pelit sopivat kaikille

Peliteollisuus on hyötynyt hurjasti teknologian kehittymisestä, minkä seurauksena tietokonepelejä on saatavilla entistä useammassa genressä. Tietokonepelin genre määräytyy pelaajan roolin mukaan eikä pelin teeman tai tarinan mukaan, kuten esimerkiksi kirjallisuudessa. Itselle parhaat pc-pelit löytyvät sen mukaan, missä roolissa haluat pelata.

Suosittuja pc-pelejä ovat esimerkiksi toimintapelit, seikkailupelit ja strategiapelit. Toimintapeleissä on kyse fyysisistä haasteista, joiden suorittamiseen vaaditaan pelaajalta nopeaa reagointia sekä hyvää silmän ja käden välistä koordinaatiokykyä. Seikkailupeleissä sen sijaan vaaditaan hyvää päättelykykyä erilaisten tehtävien ratkaisemiseksi. Strategiapeleissä on nimensä mukaisesti kyse strategisesta päättelykyvystä, joka tulee tarpeen erilaisissa rakentamis- ja puolustamistehtävissä.

Myös erilaiset rooli- ja simulaatiopelit ovat suosittuja. Roolipeleissä pelaajan on helppo uppoutua yksityiskohtaiseen pelimaailmaan. Tyypillisesti pelaaja on joko sankarin tai pahiksen roolissa ja pelaa yksin tai yhdessä joukkueen kanssa toisia vastaan. Simulaatiopelit puolestaan imitoivat oikeaa elämää.

Kilpailu pc-peleissä

Kilpailu on monissa peleissä läsnä, kuten vaikkapa auto- ja urheilupeleissä. Autopeleissä pelaajalta vaaditaan nopeutta ja taitavaa ajotekniikkaa. Autopelit ovat aina olleet suosittuja samoin kuin erilaiset urheilupelit, joista jalkapallo ja jääkiekko ovat ikisuosikkeja. Tutut lajit oman harrastuksen ja penkkiurheilun kautta vetävät puoleensa myös tietokonepeleissä.

Tietokonepelaamisessa voi myös kilpailla sekä paikallisesti että myös kansainvälisesti. eGames tarkoittaa elektronista urheilua eli videopelien pelaamista tietokoneella virallisessa kilpailutapahtumassa. Jos tuntuu, että on kaipuu isompiin haasteisiin tietokonepelaamisessa, niin kilpapeliurheilu voi hyvinkin olla sopiva seuraava askel videopelaamisessa. Kilpailuissa on mukana erilaisia peligenrejä, joten oman lempigenren pelejä voi päästä pelaamaan myös sillä tasolla.